Apparatuur

Een zeer ruime keus aan kwaliteit

Devadattastudio heeft de beschikking over een groot aantal kwaliteitsmicrofoons. Voor de zang is het paradepaardje de Brauner VM 1 (zie foto), een absolute topklasse microfoon. Een andere prima Brauner is de "Valvet", deze heeft meer het karakteristieke buizengeluid. De Neumann U 87 mag als standaard uitrusting voor elke studio uiteraard niet ontbreken. 

Kleinmembraammicrofoons (meestal voor instrumenten) zijn uiteraard ook aanwezig en ook hier van bijzonder hoge kwaliteit. De vintage Schoeps CMT 55 geeft een ongekend helder en transparant geluid , maar ook de Neumann KM 184 wordt alom veel gebruikt.

De volledige lijst staat hieronder

Voorversterkers bepalen mede het geluid van de microfoon. De Chandler Ltd TG2 is een unieke versterker (o.a. door The Beatles gebruikt bij de opnames van "Abbey Road") die door de fabrikant weer opnieuw in productie is genomen en aan de hand van de oorspronkelijke schema's helemaal is nagebouwd om het authentieke geluid te waarborgen. De andere transistor voorversterker van D.A.V. vindt zijn oorsprong is de Decca Studio's, ook in Londen. Het merk (Broadhurst Garden) verwijst naar het adres van de legendarische studio waar de Rolling Stones hun hits opnamen.

De Drawmer 1960 is een fantastische buizen preamp/ di / compressor. Het typische buizengeluid van deze voorversterker past bijzonder goed bij transistor microfoons.

Microfoons

Grootmembraam:

Brauner VM1 (buizen), Brauner Valvet (buizen),
Neumann U 87 , AKG C 414 B. 


Kleinmembraam:

Schoeps CMT 55 (2x), Neumann KM 184 (2x)

Dynamische microfoons

Shure: SM 58, SM 57, Unisphere

Microfoon voorversterkers

Drawmer 1960: ( 2 kanalen)

Buizenvoorversterker/ DI  / compressor.

Chandler Ltd TG2 preamp/DI "Abbey Road" (2 kanalen)

Remake uit de jaren '60/'70 zoals die gebruikt werd in de fameuze Studio.

              The Broadhurst Garden No. 2 mk II (4 kanalen)
              Gebouwd door technici van de Decca Studio's in Londen.